Het pure landschap van Friesland
Het pure landschap van Friesland

Natuur

Natuur

Camping en Jachthaven de Rakken ligt in een prachtige omgeving. U vind er meren, poelen, bossen en prachtige vergezichten. Vergeet overigens niet de Waddeneilanden. Deze zijn dichterbij dan u wellicht denkt. Woudsend; de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke (natuurlijke) vakantie.

Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland staat bekend om de prachtige Friese meren, de verscheidenheid aan landschappen en prachtige uitzichten. Door het voortdurende spel tussen water en land, zijn veel waardevolle natuurgebieden ontstaan zoals het natuurgebied langs de Friese IJsselmeerkust, de Gaasterlandse bossen of de uitgestrekte landerijen met terpen en dijken.

In dit prachtige decor ontdek je de veelzijdigheid van het gebied. Nergens in Nederland vind je zo’n mooi aaneengesloten en gevarieerd vaargebied: de beroemde Friese Meren. Vaarten en kanalen, kronkelende riviertjes, bijzondere natuurgebieden en gezellige havenplaatsjes. Het is er allemaal. Of je nu wilt zeilen, kitesurfen, wandelen of fietsen: je kunt het landschap op verschillende manieren ervaren. (bron: www.waterlandvanfriesland.nl)

Gaasterland (8 km)

Gaasterland hoort bij Friesland, maar die indruk wekt het niet meteen. De zachte glooiingen, kliffen, uitgestrekte loofbossen pal aan de kust en verre vergezichten over het IJsselmeer maken dit tot een bijzonder stukje Nederland.

Net als de rest van de provincie heeft Gaasterland water en uitgestrekte weilanden, maar Gaasterland heeft ook houtsingels, intieme oude hakhoutbossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen. Er leven reeën, ganzen, dassen. In de Wyldemerk – een idyllische plas in de bossen – vind je zoveel bijzondere libellen dat het tot Nederlands eerste officiële libellenreservaat is uitgeroepen. Gaasterland wordt aan alle kanten door water omringd, dus zeilen, zwemmen en surfen kun je hier als de beste. Maar ook wandelend of op de fiets of vanaf een paardenrug is het gebied prachtig te verkennen. (bron: www.staatsbosbeheer.nl)