Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Het dorp Woudsend

Horeca Woudsend De Rakken

Culinair Woudsend

Rond Woudsend is het heerlijk genieten. Een flink stuk fietsen of genieten langs of op het water maakt dorstig en hongerig. Wat is er dan leuker dan een terrasje te pakken?
Voor bijna iedere smaak is er in Woudsend een passend restaurant. Je hebt namelijk de keus uit maar liefst 6 eetgelegenheden. We weten zeker dat er altijd een lekkere maaltijd ergens voor jou klaar staat. Welke kies jij?

Eetcafé De Pleats
Café Restaurant De Watersport
Kerkrestaurant ’t Ponkje
Omke Jan
Visrestaurant Vis en Meer
Snack & Foodbar ‘t Hoekje

Frizzia IJssalon
Pizzari - Italian Take Away Pizzeria
Bakkerij Visser met lunchroom

Ontdek het Dorp De Rakken klein

Molens van Woudsend

Er zijn in Woudsend nog twee molens te vinden, houtzaagmolen “De Jager” aan de Ie en graanmolen “Het Lam” aan de Molestrjitte. Ooit had Woudsend nog een derde molen, houtzaagmolen “De Hoop”, die op de hoek van Ie en Welle stond.

Toeristisch Overstap Punt (TOP) Aquacamping en Jachthaven de Rakken

Op de fiets

Ontdek het vlakke Friesland per fiets vanaf De Rakken bij het Toeristisch Overstap Punt (TOP). Plan je eigen route via fietsknooppunten langs de bossen van Gaasterland of maak een flink rondje langs Heegermeer en De Fluezen. Verken ook de nabijgelegen stadjes van de elfstedenroute.

Boerenmarkt Woudsend de Rakken

WELKOM IN WOUDSEND

In Woudsend is altijd wat te doen. Op de website www.WelkominWoudsend.nl wordt je als gast geïnformeerd over de vele mogelijkheden die Woudsend te bieden heeft. Raadpleeg deze website voor nieuws, activiteiten, evenementen, bezienswaardigheden, voorzieningen en foto’s. Ontdek de lekkerste en leukste streekproducten op de Boerenmarkt. In de zomer kun je elke donderdag rondstruinen op de gezellige markt.
TIP: Volg “Welkom in Woudsend” op Facebook en/of Instagram.

Skutsje Woudsend Aquacamping en Jachthaven de Rakken

Skûtsje van Woudsend

Een van de meest originele en belangrijke sporten in Fryslân is het skûtsjesilen. Dat bestaat al sinds vele jaren. De schippers met hun zeilende vrachtschepen, zo typisch gebouwd voor Fryslâns smalle en ondiepe vaarten, wilden zo nu en dan ook wel eens om de eer strijden. Dan werden de tafel, kachel en de vrouw aan de wal gezet, en werd er fanatiek gezeild. De eerste wedstrijd staat opgetekend uit het jaar 1836.

Het skûtsje waarmee Klaas van der Meulen de strijd inging is nog steeds in de vaart. Met een grote W in het zeil geeft het aan uit Woudsend afkomstig te zijn.

Gouden boaium uitzicht van Aquacamping en Jachthaven de Rakken

De Gouden Boaiem

Bezoek het natuureiland de Gouden Boaiem en ontdek hun passie voor natuur en melkveehouderij. Het eiland ligt tegenover de camping en is een prachtig weidevogelgebied tussen Woudsend en Heeg. De boerderij op de Gouden Boaiem is te herkennen aan de grote ronde potstal (roundhouse).

Het biodynamische bedrijf heeft het eiland in langdurige erfpacht van Staatsbosbeheer, in ruil voor natuurvriendelijk beheer van de landbouwgrond.  Via de website www.goudenboaiem.nl kun je eenvoudig je excursie boeken en kun je alvast een indruk krijgen van dit mooie eiland.

Us Edse Aquacamping de Rakken

Unieke vaartocht op het mini-skûtsje

De vaartocht vindt plaats op het mini-skûtsje “ús Edse”. Dit prachtige authentieke scheepje biedt plaats aan 12 gasten.

De tocht voert langs de oevers van Woudsend e.o. en duurt ongeveer anderhalf uur.
Je maakt kennis met het dorp: de historische panden, molens, kerken, het nabijgelegen natuureiland Gouden Boaiem en andere markante punten.

Neem een kijkje op de website www.rondvaartwoudsend.nl en ontdek de mogelijkheden voor een onvergetelijke dag aan boord van “ús Edse”. Boeken en contact opnemen kan via de website www.friesland.nl.

Ontdek het Dorp De Rakken

Ontdek Woudsend en wandel de Elfstegentocht

Dwaal door de pittoreske stegen en de gezellige straatjes van Woudsend door middel van de 11stegentocht.

De negentien stegen van Woudsend verbinden de centraal gelegen Midstrjitte met het water van de Ee en met het westelijke gedeelte van het dorp. De stegenstructuur omvat het oudste gedeelte van het dorp, aangeduid als de Oude Kern. Veel van de namen van de stegen herinneren aan de 18/19e eeuw toen Woudsend, hoewel van oorsprong een agrarische nederzetting, lange tijd gedomineerd werd door een bloeiende industrie van scheepsbouw, scheepsonderhoud en internationale handelsvaart.

Aan de hand van de website www.elfstegentochtwoudsend.nl geniet je van alles wat Woudsend te bieden heeft. Ontdek alles over de rijke historie van Woudsend door de borden in de stegen en de route op de website te volgen. Start je 11stegentocht op het Ald Tsjerkhof, tegenover de kerk. Loop je mee?