Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Uitgestrekte weilanden

Prachtige Friese Meren

Waardevolle natuur

Camping en Jachthaven De Rakken ligt in een prachtige omgeving. Je vindt er meren, poelen, bossen en prachtige vergezichten.
Vergeet overigens niet de Waddeneilanden. Deze zijn dichterbij dan je wellicht denkt.
Woudsend; de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke (natuurlijke) vakantie.

Friese Meren

Aquacamping en Jachthaven De Rakken ligt in een prachtige omgeving. Je vindt rond Woudsend de mooiste meren van Friesland. Dankzij de vele aquaducten kun je er bijna eindeloos varen. Niet ver van De Rakken vind je kleinere poelen, maar ook bossen en prachtige vergezichten. De mooie elfsteden stadjes in de buurt ademen cultuur en historie. Deze stadjes zijn via de meren en vaarten prima bereikbaar. Vergeet overigens niet de Waddeneilanden. Deze zijn dichterbij dan je denkt. Woudsend; de ideale uitvalsbasis voor een heerlijke (natuurlijke) vakantie.

Zuidwest Friesland

Zuidwest Friesland staat bekend om de prachtige Friese meren, de verscheidenheid aan landschappen en prachtige vergezichten. Door het voortdurende spel tussen water en land zijn veel waardevolle natuurgebieden ontstaan zoals het natuurgebied langs de Friese IJsselmeerkust en de meren rond Woudsend. Gaasterland met haar mooie bossen is ontstaan door opstuwend ijs in de IJstijd. Net als Woudsend dat is gesticht op een zandrug midden in de natte veengebieden. Tussen alle natuur is het heerlijk genieten van de vele bezienswaardigheden, cultuur en kunst in de vele mooie stadjes en dorpen rond Woudsend.

Gaasterland

Net als de rest van de provincie heeft Gaasterland water en uitgestrekte weilanden, maar Gaasterland heeft ook houtsingels, intieme oude hakhoutbossen, slingerende beekjes en zelfs kliffen. Er leven reeën, ganzen, dassen. In de Wyldemerk – een idyllische plas in de bossen – vind je zoveel bijzondere libellen dat het tot Nederlands eerste officiële libellenreservaat is uitgeroepen. Gaasterland wordt aan alle kanten door water omringd, dus zeilen, zwemmen en surfen kun je hier als de beste. Maar ook wandelend of op de fiets of vanaf een paardenrug is het gebied prachtig te verkennen. (bron: www.staatsbosbeheer.nl)