Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Zeilboot Friese merengebied zuidwest friesland kamperen aan het water

Zeven redenen om een vakantie te boeken in het merengebied van Zuidwest Friesland

Je wilt er even lekker tussenuit: Een weekendje weg, een midweek of een heerlijk lange vakantie? Dan is het merengebied van Zuidwest Friesland vast iets voor jou.

Beschikbare trekkershut aan het water in Friesland

Minder toeristen yn Fryslân: Minsken wolle it bûtenlân no wer ferkenne.

Deze kop stond 27 februari boven een nieuwsbericht van Omrop Fryslân. Na de topjaren gaan toeristen in 2023 weer vaker naar het buitenland. Landelijk werd nog een groei gemeten, maar in Fryslân was sprake van een afname van 10%.

Met honden naar de camping

Jeroen en Laila: Onze droom is een vaste plek op de camping

Jeroen en Laila zijn, samen met hun twee honden, regelmatig op onze camping te vinden om te genieten van de rust, omgeving en de gezelligheid met de medekampeerders. Hun droom is om een vaste plek te bemachtigen. Hoogste tijd om hun ervaringen met jullie te delen!

Biosbased plan toekomst De Rakken

De Rakken stapt in een uniek project: Sliepe yn ‘e takomst

Als je op vakantie in Friesland gaat wil je genieten van de cultuur, de stadjes, de weidsheid van het landschap en zeker ook van de natuur. De vraag waar we op De Rakken mee rondliepen is ‘hoe kunnen we onze gasten zo duurzaam mogelijk laten recreëren in onze mooie omgeving?’

Winterkamperen Friesland aan het water De Rakken Woudsend

Winterkamperen op De Rakken

Heb je wel eens overwogen om in de winter te gaan kamperen? Er zijn ook in dit jaargetijde zo veel mooie dagen (en nachten) om heerlijk knus te genieten van het waterrijke en weidse Friese waterland!

Op camping De Rakken kun je kamperen aan het water en genieten van een prachtig uitzicht!

Recreatie wait

Gratis leesplezier op De Rakken

De populairste tijdschriften, boeken en luisterboeken zijn nu gratis beschikbaar op De Rakken.

Download nu de Wait app en geniet ook van bekende tijdschriften, boeken en luisterboeken.

Nieuwe stroomkasten De Rakken

Kamperen met meer comfort door nieuwe stroomvoorziening

Een comfortabel verblijf voor onze gasten vinden we op De Rakken erg belangrijk. Een veilige en zekere energievoorziening draagt natuurlijk bij aan het comfort van de bezoekers. Deze maand (november 2023) hebben we de laatste stroomkasten gereviseerd waardoor we nog meer veiligheid en zekerheid kunnen bieden.

Bebording De Rakken

Nieuwe bebording

We ondernemen op De Rakken op een duurzame wijze met respect voor het milieu en onze omgeving. Dat zie je terug in onze materiaal keuzes. Zo is onze bebording zo natuurlijk mogelijk gemaakt. Naast de welkomstborden is ons terrein ook voorzien van nieuwe bewegwijzering. Hebben jullie de informatieborden al gezien? Hierop is onder andere veel informatie te vinden over de dieren in onze omgeving.

Douchelief

Douchelief - Ode aan de washand

Douchen is natuurlijk heerlijk. Maar besef wel: met elke douchebeurt douche je met zuiver drinkwater! Door wat vaker je te wassen met een washandje bij de wasbak en door korter te douchen bespaar je liters water. Want wist je dat een gemiddelde douchebeurt van 7,5 minuut zo’n 65 liter water kost?