Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Duurzaam De Rakken

Duurzaam en Maatschappelijk Verantwoord recreëren, dat vinden we erg belangrijk. Niet voor niets wappert al meer dan 15 jaar de Blauwe Vlag, een milieu- en veiligheidskeurmerk, boven Aquacamping en Jachthaven De Rakken. In het beleidsplan 2024-2029 hebben we, bestuur en directie, toekomstbestendig ondernemen geborgd. Tevens hebben we vastgelegd de inspanningen op het gebied van MVO te gaan uitbreiden. 

Aan het streven is structuur en richting gegeven door deelname aan het Koploperproject Toekomstbestendig ondernemen voor de Gastvrijheidseconomie.  We willen ons maximaal inspannen om het milieu en het klimaat te sparen zonder dat de gast moet inleveren op comfort en kwaliteit. Dit realiseren we met behulp van de instrumenten van Greenkey, een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

De inspanning van de medewerkers van Team De Rakken is beloond met een Greenkey certificaat, niveau Goud én een Blauwe Vlag met groene wimpel, toegekend door stichting KMVK.

Op De Rakken is ruimte en aandacht voor de natuur. Biodiversiteit wordt gestimuleerd net als verblijfs- en nestmogelijkheden voor vogels en zoogdieren.

Maatschappelijk Verantwoord recreëren

Green Key

Hét internationale duurzaamheidskeurmerk voor toeristische en recreatieve ondernemingen.

Aandacht voor ruimte en natuur

Blauwe Vlag

Al meer dan 15 jaar wappert de Blauwe Vlag boven Jachthaven De Rakken. De Blauwe Vlag is een internationaal milieu- en veiligheidskeurmerk voor jachthavens en stranden. De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die het strand of de jachthaven levert op het vlak van milieu- en duurzaamheidsmanagement, veiligheid, waterkwaliteit, bewustmaking en educatie, en afvalpreventie en -sortering. 

De Blauwe Vlag wordt uitgereikt aan meer dan 5.000 stranden en jachthavens in 50 landen wereldwijd.

Natuur

Op De Rakken is ruimte en aandacht voor de natuur. Biodiversiteit wordt gestimuleerd net als verblijfs- en nestmogelijkheden voor vogels en zoogdieren. Zo wordt ons snoeiafval gebruikt als schuilplaats voor kleine zoogdieren, vogels en insecten. Voor de insecten hebben we ook een ‘insectenhotel’ geplaatst. Verder hebben we op meerdere plekken nestkastjes hangen en staan er sinds kort informatie borden waarop je onder andere kunt lezen wat de Friese benaming is voor een aantal dieren in onze omgeving.