Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl
Dichtbij het dorp
In het Friese Merengebied
Onderscheiden met een Blauwe Vlag

Aquacamping de Rakken Haven

Haven in het Friese merengebied

Onze jachthaven ligt midden in het prachtige Friese merengebied. Vanuit de haven vaar je in enkele minuten naar het Heegermeer of de ander kant op, door het mooie dorp Woudsend, richting het Slotermeer. Dorpen als Heeg, Lemmer, Balk en Langweer liggen op korte afstand. Ook stadjes als Sloten, IJlst, Sneek, Stavoren en Workum zijn uitstekend te bereiken.

Op de grootste meren van Friesland is het heerlijk zeilen. Dankzij de vele aquaducten rond Woudsend kun je flinke ononderbroken vaartochten maken. Met je motorjacht is het dankzij de ruime kanalen ook prima varen. Ga je toch liever voor de knusse vaartjes met je sloep? Je vindt ze vlakbij, in Gaasterland of rond de poelen ten noordwesten van het Heegermeer en de Fluessen. Zelfs snelvaren en waterskieën kan binnen de aangegeven gebieden op de meren.  
Toch liever even een dagje winkelen? Laat je boot liggen en huur onze auto!

Blauwe vlag Aquacamping de Rakken

Blauwe vlag

De jachthaven van Camping en Jachthaven de Rakken wordt al vele jaren onderscheiden met de Blauwe vlag. Hiermee voldoen wij aan de hoogste normen van voorzieningen, de zorg voor het milieu en de veiligheid.

Meer info
Huurauto Aquacamping de Rakken

Voordelen

Wist je dat je bij de receptie tegen lage kosten een auto kan huren en gratis gebruik kunt maken van de WiFi, douches en toiletten? Wij bieden vele extra faciliteiten om jou een onvergetelijke verblijf te bezorgen.

Jachthaven de Rakken 20

Een ligplaats voor je boot?

In onze jachthaven is plaats voor bijna 300 schepen, voor zowel passanten als vaste gasten. Onze haven beschikt over boxen van zeven tot veertien meter. Heb je een langer schip? Langs de vaart zijn hiervoor genoeg plaatsen beschikbaar. Ben je op zoek naar een vaste ligplaats? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Sfeer Luchtfoto jachthaven

Unieke ligging

Een ligplaats voor je boot in een groene en rustige haven? Direct bij een gezellig Fries dorp? Dan ben je in de haven van Aquacamping en Jachthaven De Rakken aan het goede adres! De ligging van onze haven is namelijk uniek: midden in het Friese merengebied en grenzend aan de levendige dorpskern van Woudsend.

Friese Meren De Rakken

Friese meren

Midden in het prachtige Friese merengebied bevindt zich onze jachthaven. Vanuit de jachthaven zit je binnen no-time op het Heegermeer, De Fluessen, Slotermeer en het Sneekermeer. Vind hier de mooiste vaarroutes in Zuidwest Friesland

Vaarroutes
Aquacamping de Rakken Jachthaven

Plattegrond

Download de plattegrond van onze jachthaven via onderstaande link. Zo kan je gemakkelijk je weg vinden naar de verschillende faciliteiten en havenplaatsen.

Download
Ontdek het Dorp De Rakken 2

Woudsend, parel tussen de meren

Grenzend aan Jachthaven de Rakken vind je in het dorp uitstekende eetgelegenheden. Woudsend telt maar liefst zeven cafés en restaurants. De supermarkt en winkeltjes liggen op een steenworp afstand. Een vers broodje op zondag? Geen enkel probleem.
Het dorp, ooit gebouwd op een zandrug, kent tientallen nauwe straatjes, stegen. Deze steegjes kun je prachtig verkennen door de Elfstegentocht te wandelen. Wandel na een mooie dag eens rustig door de steegjes en leer de scheepvaart geschiedenis van het dorp kennen via de borden langs de route!

Meer informatie over: