Met de boot de vakantie tegemoet
Met de boot de vakantie tegemoet

Jachthaven direct tegen de dorpskern van Woudsend

Een ligplaats voor je boot in een groene en rustige haven? Direct bij een gezellig Fries dorp? Dan ben je in de haven van Aquacamping en Jachthaven De Rakken aan het goede adres! De ligging van onze haven is namelijk uniek: midden in het Friese merengebied en grenzend aan de levendige dorpskern van Woudsend.

Haven in het Friese merengebied

Onze jachthaven ligt midden in het prachtige Friese merengebied. Vanuit de haven vaar je in enkele minuten naar het Heegermeer of de ander kant op, door het mooie dorp Woudsend, richting het Slotermeer. Dorpen als Heeg, Lemmer, Balk en Langweer liggen op korte afstand. Ook stadjes als Sloten, IJlst, Sneek, Stavoren en Workum zijn uitstekend te bereiken. 

Op de grootste meren van Friesland is het heerlijk zeilen. Dankzij de vele aquaducten rond Woudsend kun je flinke ononderbroken vaartochten maken. Met je motorjacht is het dankzij de ruime kanalen ook prima vertroeven. Ga je toch liever voor de knusse vaartjes met je sloep? Je vindt ze vlakbij, in Gaasterland of rond de poelen ten noordwesten van het Heegermeer en de Fluessen. Zelfs snelvaren en waterskieën kan binnen de aangegeven gebieden op de meren.   

Toch liever even een dagje winkelen? Laat je boot liggen en huur onze auto

Woudsend, parel tussen de meren

Grenzend aan Jachthaven de Rakken vind je uitstekende eetgelegenheden. Het dorp telt maar liefst zeven cafés en restaurants. De supermarkt en winkeltjes liggen op een steenworp afstand. Een vers broodje op zondag? Geen probleem?

Het dorp, ooit gebouwd op een zandrug, kent tientallen nauwe straatjes, stegen. Daarom is er een heuse Elfstegentocht opgezet. Wandel na een mooie dag eens rustig door de steegjes en leer de geschiedenis van het dorp kennen via de borden langs de route! 

De 'Blauwe Vlag'

De jachthaven van Camping en Jachthaven de Rakken wordt al vele jaren onderscheiden met de ‘Blauwe vlag’. Hiermee voldoen wij aan de hoogste normen van voorzieningen, de zorg voor het milieu en de veiligheid. Meer over onze haven lees je in ons Havenreglement.

Extra voordelen voor onze gasten

Wist je dat je bij de receptie tegen lage kosten een auto kan huren? Gratis gebruik kunt maken van de WiFi, douches en toiletten? Wij bieden vele extra faciliteiten om jou een onvergetelijke vakantie te bezorgen. 

Een ligplaats voor je boot?

In onze jachthaven is plaats voor bijna 300 schepen, voor zowel passanten als vaste gasten. Onze haven beschikt over boxen van zeven tot veertien meter. Heb je een langer schip? Langs de vaart zijn hiervoor genoeg plaatsen beschikbaar. Ben je op zoek naar een ligplaats? Vul dan vrijblijvend onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op! 

Ja, ik wil meer informatie over een ligplaats

Ik ben op de hoogte van de inhoud van de Privacy Policy en geef hierbij toestemming voor het gebruik van mijn persoonsgegevens om contact met mij op te nemen over mijn vraag of opmerking.