Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Als je op vakantie in Friesland gaat wil je genieten van de cultuur, de stadjes en dorpjes, de weidsheid van het landschap en zeker ook van de natuur. Niet alleen onze gasten genieten daarvan, ook de Friezen zelf. Zowel inwoners en ondernemers hechten hier veel waarde aan. De vraag waar we op De Rakken mee rondliepen is: ‘Hoe kunnen we onze gasten zo duurzaam mogelijk laten recreëren in onze mooie omgeving?’

Biobased en circulaire recreatiewoningen

Op initiatief van de TAF (Toerisme Alliantie Friesland) en een aantal andere partijen is het project Sliepe yn ‘takomst (Slapen in de toekomst) opgezet. In het project gaan zeven teams bestaande uit een recreatieondernemer, een aannemer, een architect en enkele studenten aan de slag om een biobased en circulaire recreatiewoning te ontwerpen. Doel van dit project is ervaring en kennis met biobased en circulair bouwen te ontwikkelen, vast te leggen en te ontsluiten.

Ook Aquacamping en Jachthaven De Rakken neemt deel aan dit project. Samen met Achterbosch Architecten en Kramers Bouwbedrijf vormen we een gemotiveerd team. Randvoorwaarden daarbij zijn dat het vakantiehuisje past in de waterrijke en weidse omgeving van het Friese waterland, comfortabel is en jaarrond te boeken is.

Op de foto's zien we Edwin Jellesma van Bouwbedrijf Kramer samen met Bart Cilissen en Hans Achterbosch van Achterbosch Architecten. Hier worden de plannen besproken voor specifiek onze camping en zijn wij op zoek naar een passende locatie voor de accommodaties.

Realisatie Sliepe Yn 'e Takomst

Bij een goed resultaat van het project wordt minimaal één biobased vakantiehuisje aan het water gerealiseerd. Meer weten? De video geeft een impressie van de kick-off die gehouden werd op 6 februari 2024 en onder leiding stond van projectleider Gerrit Hiemstra. Het startschot werd op deze dag gegeven door wethouder Bauke Dam van de Gemeente Súdwest Fryslân.

Naast de video tref je op de websites van de Toerisme Alliantie Friesland, Gemeente Súdwest-Fryslân en Oarshús ook meer informatie aan over het project Sliepe yn ‘e takomst.

Ben je nou in de tussentijd al op zoek naar een circulair en vrijwel biobased verblijf bij ons? Reserveer dan alvast een trekkershut.