Vragen? Bel +31 (0)514 59 15 25 of stuur een mail naar info@derakken.nl

Even voorstellen

Jeroen en Laila zijn, samen met hun twee honden, regelmatig op onze camping te vinden om te genieten van de rust, omgeving en de gezelligheid met de medekampeerders. Hun droom is om een vaste plek te bemachtigen. Hoogste tijd om hun ervaringen met jullie te delen!

Kun je jezelf voorstellen en vertellen met wie je het liefst gaat kamperen?

Hoi! Wij zijn Laila (40) en Jeroen (43). Wij wonen in het midden van het land en zijn werkzaam in de gehandicaptenzorg en de schoonmaakbranche. Wij kamperen graag met ons gezinnetje, dat bestaat uit ons en de twee hondjes Abby en Nala.

Hoe lang genieten jullie al van het kamperen?

Ons kampeeravontuur is vier jaar geleden begonnen. In eerste instantie waren we van plan om onze vakantie te vieren in een Trekkershut. Uiteindelijk besloten wij een opblaasbare tent aan te schaffen en hebben wij twee jaar met onze tent op een havenplek gestaan. Dit is ons heel erg bevallen. Een mooi uitzicht met veel aanspraak van voorbijlopende mensen. Hierna hebben wij besloten om een caravan aan te schaffen (Hobby 400 Excellent van het bouwjaar 2009). Deze caravan hebben we dan ook de afgelopen twee jaar veel gebruikt. Daarbij hebben wij meerdere malen Camping de Rakken bezocht en op verschillende kampeerplekken gestaan. Zowel op waterplekken als comfortplekken. Voor het jaar 2024 zijn er alweer meerdere weekendjes/vakanties geboekt om te genieten op deze mooie camping.

Liefde voor kamperen

Heb je een voorkeur voor een bepaald kampeerseizoen en waarom vind je dat het beste?

Ons kampeerseizoen kan niet vroeg genoeg beginnen. Wij proberen dan ook zoveel mogelijk te kamperen. Wel houden we de weersverwachting nauwlettend in de gaten. Een zonnetje heeft onze persoonlijke voorkeur. Voor het jaar 2024 willen we ook het winterkamperen eens gaan ervaren en kijken of dat ons ook bevalt.

Blijf je het liefst op de camping of verken je graag de omgeving?

Wij kunnen erg genieten van het blijven op de camping. Lekker zitten bij de caravan of een rondje lopen over de camping en de jachthaven. Het dorpje Woudsend vinden wij ook erg gezellig. Lekker genieten van het mooie uitzicht en een terrasje pakken aan het water. Ook bezoeken wij graag de omliggende plaatsen. Lemmer, Balk en Joure hebben wel onze persoonlijke voorkeur.

Waar vind je inspiratie voor je kampeeravonturen?

Vooral mijn vriendin Laila is een groot liefhebber van grote, bekende kampeerwinkels en is op Facebook ook erg actief met blogs van kampeeravonturen van anderen.

Emoties en dromen

Welke kampeergereedschappen zijn voor jullie onmisbaar op vakantie?

Voor mij (Jeroen) blijft de beste uitvinding toch echt wel de tiewraps, haha. Ook kunnen wij niet zonder stormbanden. Veiligheid boven alles!

Kun je delen wat jullie meest memorabele kampeervakantie tot nu toe was?

De eerste vakantie met onze opblaasbare tent was met de hondjes Abby en Neesha. Een vakantie met veel mooie momenten en emoties. Net voor deze vakantie kregen wij te horen dat Neesha ongeneeslijk ziek was. Desondanks hebben wij veel mooie herinneringen gemaakt.

Wat is jullie ultieme droom als het gaat om kamperen?

Onze droom is om een vaste plek te hebben op de camping en het liefst aan het water of de binnenhaven. Waar mijn ouders en schoonouders op dit moment ook al enkele jaren genieten van een fantastische plek.

Barbecueën op de camping

Wat is het grappigste of meest onverwachte dat jullie hebben meegemaakt tijdens het kamperen?

Achteraf kunnen we erom lachen en het kwam zeker onverwachts. Er was een nacht met erg slecht weer en veel regenval in de ochtend. Toen kregen wij bij het binnenlopen van de voortent hele natte voeten. Bleek er een kuiltje onder de caravan te zitten en deze liep over zo onze voortent in!

Hebben jullie een favoriet kampeergerecht dat jullie altijd bereiden? Zo ja, welk gerecht?

Meestal maakt Laila voor vertrek een pastagerecht, zodat wij op de dag van aankomst niet hoeven te koken of na te moeten denken wat gaan wij die avond zullen eten. Bij mooi weer zijn wij grote liefhebbers van de BBQ.

Kampeertips

Welke activiteiten of hobby’s doen jullie het liefst tijdens het kamperen?

Naast het bezoeken van leuke omliggende plaatsen, vinden wij het wandelen met onze honden ook heel erg fijn. Daarnaast varen wij soms een stuk op het water met de familie.

Wat is jullie ultieme kampeertip voor beginners?

Wat ons betreft is het hebben van een opblaasbare voortent van grote waarde. Erg makkelijk en snel opgezet of opgeruimd. Ook heb je geen gehannes met tentstokken en de vaak daarbij komende frustraties bij het opzetten van de tent.

Hoe bereiden jullie je voor op slecht weer tijdens het kamperen?

Wij hebben voldoende haringen, stormbanden en scheerlijnen mee. Deze controleren wij dan ook regelmatig.

Wat is jullie ultieme must-have kampeeruitrusting die jullie altijd meenemen?

Voor Laila is de ultieme must-have zeker het Senseo apparaat. Elke ochtend eerst een kopje koffie en voor de caravan lekker genieten van de rust en het mooie uitzicht. Ik kan erg genieten van de BBQ en het bereiden van het eten.

Welke kampeeractiviteit vinden jullie het leukst?

Wij houden van de rust, omgeving en de gezelligheid met de medekampeerders.

Hoe ziet jullie ideale kampeerdag er uit?

Opstaan met een mooi opkomend zonnetje én een bakkie koffie. Daarnaast een ontbijtje voor de voortent en een rondje lopen met de honden. Verder maken wij dan plannen voor de rest van de dag en willen wij lekker genieten op de camping met ons gezin/familie met als afsluiting een lekkere BBQ.

Ervaringen met De Rakken

“Wat ons betreft is Aquacamping & Jachthaven de Rakken een aanrader voor iedereen die van kamperen of watersport houdt. Het is zeker het bezoeken waard! Voor ons voelt elk bezoek aan de camping als een soort van thuiskomen. De camping wordt gerund door zeer vriendelijke en meedenkende medewerkers. Er is voldoende, schoon en modern sanitair. De camping wordt zeer netjes onderhouden en heeft erg ruime kampeerplekken. Veel plekken zijn voorzien van een eigen water/stroomvoorziening en anders vaak op korte afstand van de kampeerplek.

Als je van watersport houdt of in het bezit bent van een boot, dan is het erg fijn om je boot dichtbij te hebben in de goed onderhouden haven. Er zijn veel mogelijkheden om vanuit Woudsend de Friese wateren te ontdekken. Woudsend is een klein, maar gezellig dorpje. De mogelijkheid om een terrasje te pakken en te genieten van een hapje en drankje met een fantastisch uitzicht op het water inclusief de voorbijkomende boten. De omliggende dorpen en steden zijn zeker een aanrader om te bezoeken.

Hopelijk zien we elkaar misschien een keer!

Met vriendelijke groet,

Jeroen, Laila en de doggies”